COMUNICAT

Data: 4-03-2016

     In urma acuzatiilor lansate in spatiul public de dl. Dan Valceanu cu referire la „contractul pentru inchiriere de utilaje si echipament de constructii publice, atribuit prin negociere fara anunt de participare”, aducem la cunostinta opiniei publice urmatoarele informatii:

        In data de 23.11.2015, a fost publicata in SEAP documentatia cu obiectul “INCHIRIERE DE UTILAJE SI ECHIPAMENT DE CONSTRUCTII SI DE LUCRARI PUBLICE CU OPERATOR” pentru subunitatile Diviziei Miniere, in vederea incheierii unui acord cadru pentru o durata  de 24 luni.

     In data de 24.11.2015, a fost publicat in SEAP anuntul de participare, sedinta de deschidere fiind stabilita conform termenelor legale pentru data de 06.01.2016.

    Procedura s-a desfasurat sub supravegherea Ministerului Finantelor Publice – Agentia Nationala pentru Achizitii Publice. 

     Comisia de evaluare a ofertelor a decis anularea aplicarii procedurii, tinand seama de urmatoarele considerente: una dintre oferte nu satisfacea in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini, iar celelalte oferte depaseau valoarea estimata comunicata prin anuntul de participare, neexistand posibilitatea suplimentarii de fonduri.

      Avand in vedere anularea procedurii de achizitie publica si expirarea acordului cadru existent, pentru asigurarea utilajelor in perioada imediat urmatoare, autoritatea a demararat, in regim de urgenta si cu respectarea prevederilor legale, procedura “negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare”, avand drept scop incheierea unui contract pe o perioada de 2 luni.

      Procedura a fost programata pentru data de 04.03.2016, fiind postat anunt de participare pe site-ul companiei si transmise invitatii la negociere tuturor operatorilor economici participanţi la procedura anulata, respectiv S.C. TREFO S.R.L. FĂRCĂŞEŞTI; S.C. T.P.S.U.D. S.R.L. BUCUREŞTI; S.C. MANINTER CAR S.R.L. MOTRU; S.C. T.P.S.U.T. MH S.A. ŞIMIAN; S.C. T.P.S.U.T. S.R.L. MOTRU; S.C. ALPHA CONSTRUCT SISTEM S.A. DROBETA TURNU-SEVERIN; S.C. DOGERIK TRANS S.R.L. TÂRGU JIU. La aceasta data, procedura se afla in derulare.