COMUNICAT

Data: 12-04-2016

     In data de 11 aprilie 2016, la sediul CE Oltenia, a avut loc o intalnire de lucru intre conducerea companiei si reprezentanti ai autoritatilor locale, respectiv prefectul judetului Gorj, presedintele Consiliului Judetean Gorj, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Gorj, precum si primarii unor localitati din zonele afectate de activitatea miniera (Slivilesti, Telesti, Rosia de Amaradia, Negomir, Motru, Catunele, Matasari, Bustuchin, Bilteni, Urdari, Dragotesti).

     In cadrul acestei intalniri, conducerea CE Oltenia a prezentat situatia actuala a companiei si necesitatea redimensionarii activitatii si a capacitatilor existente in contextul actual dat de pozitia energiei produse pe baza de carbune in piata si de efortul financiar impus de obligativitatea achizitiei certificatelor de CO2 si de respectarea termenelor de rambursare a creditelor bancare prin care au fost finantate proiectele de mediu realizate.

     A fost precizat faptul ca in stabilirea masurilor ce vor fi aplicate pentru echilibrarea situatiei financiare actuale a CE Oltenia nu exista influente din exteriorul companiei.

     De asemenea, conducerea companiei a subliniat necesitatea respectarii legislatiei pentru derularea procedurilor de expropriere si acordarea despagubirilor aferente.

    Reprezentatii autoritatilor locale au adus in discutie situatia cetatenilor care au cedat teren exploatarilor miniere, situatia activelor cu caracter de utilitate publica pe care CE Oltenia intentioneaza sa le transfere din patrimoniul propriu catre autoritatile locale, majorarea cuantumului impozitelor si taxelor locale conform noilor reglementari fiscale si inclusiv finantarea cluburilor sportive.

     O solicitare expresa a fost aceea ca primariile sa fie instiintate in timp util asupra terenurilor ce urmeaza a fi exploatate de CE Oltenia, pentru a se evita emiterea autorizatiilor de constructie pentru aceste zone.

     Toti cei care au participat la sedinta de lucru prezentata au apreciat oportunitatea unei colaborari permanente intre CE Oltenia si administrațiile locale, urmand ca astfel de intalniri sa se repete periodic.