CONFERINTA DE PRESA – 9 martie 2018

Data: 10-03-2018

In data de 09 martie 2018, la sediul CE Oltenia, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de membrii Directoratului companiei.
Temele de discutii anuntate in invitatia transmisa reprezentantilor mass-media au fost axate pe :
-productia de carbune si energie electrica realizata in 2017 si cele planificate pentru 2018;
-investitiile realizate in 2017 si cele planificate pentru 2018;
-noile prevederi legislative impuse de directivele europene de mediu.

In cadrul discutiilor purtate nu s-a urmarit doar prezentarea valorica a unor indicatori tehnico-economici care oglindesc cea mai buna functionare a CE Oltenia in cei cinci ani de activitate, ci si intelegerea efortului necesar realizarii acestora, datorat tuturor salariatilor deopotriva. De semenea, au fost facute referiri asupra influentarii pozitiei unei companii in piata concurentiala, pe care o aduce prezentarea in spatiul public a unor informatii eronate despre activitatea sa financiara.

Referitor la viitorul carbunelui in actualele conditii impuse de directivele europene de mediu, s-a atras atentia asupra faptului ca solicitarea unei derogari asupra timpului scurt de conformare prevazut nu poate fi sustinuta individual de catre un anumit producator, respectiv nu poate fi solicitata punctual doar de catre CE Oltenia, fiind o problema comuna a cca 500 instalatii mari de ardere existente la nivel european.

Alte subiecte aduse in discutie de unii reprezentanti ai mass-media, care nu faceau referire la temele de discutie anuntate, au fost clarificate ulterior, in afara timpului alocat conferintei de presa.

Conducerea CE Oltenia multumeste tuturor jurnalistilor care au participat la conferinta de presa pentru ca au raspuns invitatiei primite si ii asigura de toata disponibilitatea pentru viitoarele colaborari.