Cum explică şefii CEO numărul mare de angajaţi din birouri

Data: 27-11-2018

SURSA:JURNALUL BUCURESTIULUI

Directorii din Complexul Energetic Oltenia nu cred că sunt prea mulţi angajaţi în birouri şi nu înţeleg semnalele minerilor care vor să fie reduse posturile din rândul TESA. Șeful Serviciului de Salarizare din cadrul companiei pune totul pe seama activităţii dispersate. Cum Complexul are unităţi în trei judeţe, are nevoie şi de mai mult personal TESA, explică directorul.

Constantin Lăzăroiu a transmis că nu trebuie să existe o balanţă între sectorul productiv şi TESA. În prezent, circa 1.600 de persoane lucrează doar la birouri, în cadrul companiei energetice. Asta din totalul de peste 13 mii de salariaţi. „Eu am avut ocazia să merg la un curs de perfecţionare în Franţa. La o firmă de acolo erau 4.000 de salariaţi şi personal TESA era 40%. Dacă facem o comparaţie cu CEO, procentul TESA din totalul de personal este undeva de aproximativ 12%. Restul este personal muncitor, conducător formaţie de lucru şi operativ. Deci nu este stabilit un număr optim. Trebuie să ţinem cont şi de dispersia societăţii. Activitatea Complexului Energetic Oltenia se desfăşoară pe trei judeţe. Sunt mai multe subunităţi în cadrul CEO. Fiecare are un nucleu şi un grup administrativ de personal TESA. Una este să vorbeşti de o activitate concentrată într-un singur loc şi alta e să vorbeşti de o activitate minieră concentrată în zece cariere, trei EMC-uri şi patru termocentrale”, a fost mesajul şefului Serviciului Salarizare din cadrul CEO.

Cu toate că susţine că există un echilibru între cele două categorii, Lăzăroiu spune că numărul de salariaţi din TESA ar fi fost redus în ultima perioadă: „Deci numărul de personal TESA este condiţionat şi de activitatea desfăşurată pe trei judeţe: Gorj, Dolj şi Mehedinţi. Literatura de specialitate nu spune procentul maxim de personal TESA din totalul personalului. Există un echilibru. Una ar fi dacă activitatea ar fi concentrată într-un singur loc. Atunci activitatea TESA s-ar reduce. Numărul oricum este în scădere faţă de numărul direct productiv. Peste tot este loc de mai bine”.