DREPT LA REPLICA

Data: 15-12-2016

Referitor la articolul aparut in revista Capital din data de 13.12.2016, cu titlul “Cea mai mare productie din acest an. Eolienele sunt la maxime istorice”, autor Florin Cojocaru, in care se afirma ca „Un al doilea câştigător îl reprezintă Complexul Energetic Oltenia, care are de lucru în această perioadă, o adevărată gură de oxigen pentru compania aflată acum în insolvenţă, cu un 2016 şi 2015 foarte slabi, caracterizaţi prin pierderi de zeci de milioane de euro.”,

pentru corecta informare a opiniei publice facem urmatoarele precizari:

Nu se pune problema intrarii in insolventa a Complexului Energetic Oltenia, iar conducerea companiei are permanent in vedere masurile ce se impun pentru mentinerea pozitiei pe piata de energie si pentru a nu se ajunge intr-o situatie similara cu cea a Complexului Energetic Hunedoara.

CE Oltenia, o companie cu o cifra de afaceri de cca 2,5 miliarde lei, se afla, in acest moment, intr-o situatie stabila din punct de vedere financiar, solvabilitatea si lichiditatea situandu-se in limitele admisibile, putand sustine obligatiile financiare catre bugetul consolidat al statului, furnizori si institutii bancare.

Exercitiul financiar al anului 2016 nu s-a incheiat.

In data de 8 decembrie 2016, in cadrul conferintei organizate de Ziarul Financiar, a fost precizat faptul ca CE Oltenia a evitat insolventa, aspect preluat de mai multe canale media nationale si locale.

Consideram ca o pozitionare a CE Oltenia in randul companiilor aflate in insolventa – fapt ce nu corespunde realitatii, afecteaza grav imaginea companiei si relatiile sale comerciale.