DREPTURI SALARIALE – DECEMBRIE 2018

Data: 29-11-2018

In data de 28 noiembrie 2018, organizatiile sindicale reprezentative si semnatare ale Contractului Colectiv de Munca si Directoratul societatii  au  convenit, in cadrul Comisiei Mixte, ca economia la fondul de salarii aferent anului 2018 sa fie distribuita in integralitate tuturor salariatilor. Astfel, in afara drepturilor salariale prevazute in CCM, in luna decembrie, fiecarui angajat ii va fi acordata suplimentar suma de 700 lei net.
Reamintim ca in anul 2017, economia la fondul de salarii a fost in valoare de 350 lei net/angajat.

De asemenea, conform acordului dintre parti, salariatii din activitatea energetica si miniera de productie, mentenanta, evacuare ape si incarcari – livrari -transport carbune pe calea ferata au posibilitatea sa-si majoreze veniturile prin plata a doua posturi prestate suplimentar in cursul lunii decembrie.

Acestea fiind aspectele convenite de comun acord cu toate organizatiile sindicale semnatare ale Contractului Colectiv de Munca, conducerea CE Oltenia dezaproba orice alte informatii aparute cu privire la drepturile de personal care vor fi acordate in luna decembrie.

Mentionam ca inclusiv reprezentantii sindicatelor din care  fac parte salariatii care participa la protestul din data de 29.11.2018 au semnat minuta incheiata la Comisia Mixta din data de 28.11.2018.