INFORMARE

Data: 25-11-2020

In data de 24 noiembrie 2020, la Cariera Rosiuta, a avut loc un accident de munca al unui electrician in varsta de 50 de ani, cu o vechime in campul muncii de aproximativ 31 ani.

In timp ce participa la lucrarea de inlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din actionarile transportorului TH 601, dupa ce a realizat operatia, in urma efectuarii probelor de functionare a constatat ca sensul de rotatie al motorului era gresit.

In urma acestei constatari, electricianul s-a deplasat in casa electrica a transportorului in vederea schimbarii sensului motorului, prin inversarea a doua faze in celula de alimentare a motorului.

Ajuns in casa electrica, uitand sa deconecteze tensiunea, acesta a patruns in celula de alimentare a motorului si, intrand in campul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocandu-i arsuri la antebratele ambelor maini.

Electricianul era calificat si autorizat pentru executarea unor astfel de lucrari, fiind posesor al grupei IV de autorizare.

Salariatul a fost transportat initial la Spitalul Municipal Motru, ulterior fiind redirectionat la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Craiova, unde a ramas internat. Evolutia starii sale de sanatate este monitorizata permanent de catre responsabilii cu sanatatea in munca a salariatilor din cadrul companiei, in acest moment avand asigurari ca se afla in afara oricarui pericol.

Fiind urmat de incapacitatea temporara de munca a victimei, conform prevederilor legale, evenimentul va fi cercetat de o comisie constituita din lucratori din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmand a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj care va constata cu exactitate cauzele si imprejurarile producerii accidentului.