Ludovic Orban (PNL), despre PREGĂTIREA ROMÂNIEI PENTRU IARNĂ: ‘Autorizația de mediu a carierei de la Roșiuța, care furnizează cărbune pentru CEO, ANULATĂ’ (VIDEO)

Data: 29-10-2019

SURSA:B1 TV

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că una dintre prioritățile Guvernului PNL, dacă va trece de votulde  învestitură, va fi pregătirea României pentru iarnă.

Liderul liberal a precizat că magistrații bucureșteni au respins autorizația de mediu a carierei de la Roșiuța, ceea ce poate crea probleme deosebit de mari la Commplexul Energetic Oltenia.

„Pregătirea României pentru iarnă. Atât în ceea ce privește stocurile pentru energie. Vă dau un singur exemplu, Curtea de Apel București a anulat autorizația de mediu a carierei de la Roșiuța, care furnizează cărbune pentru Complexul Energetic Oltenia, care furnizează 21% din energia electrică la nivelul întregii țări. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar putea asigura resursele de cărbune pentru  funcționarea pe perioada iernii a centralelor din Combinatul Energetic Oltenia”, a spus Ludovic Orban.

Despre situația grea în care se află Complexul a vorbit și Gheorghe Piperea pentru B1.ro.  Profesorul de drept comercial la Facultatea de Drept din București a urmărit îndeaproape acest caz și a explicat pentru B1.ro de ce una dintre cele mai mari companii de stat românești a ajuns în această situație și ce trebuie să facă viitorul Guvern pentru a salva situația.

”Va fi unul dintre primele mari teste pe care va trebui să le depășească. Acolo sunt 14.000 de angajați direcți și pe lângă acești angajați sunt poate sute de mii de angajați pe industria orizontală. Nu cred că este așa de simplu să lași o asemenea întreprindere cu atâția stakeholders să dispară. Eu sunt iritat că nu s-a luat măsura asta până acum de acest guvern”, spune avocatul.