PREZENTA MINISTRULUI ENERGIEI LA CE OLTENIA

Data: 8-06-2017

In data de 08 iunie 2017, ministrul Energiei  a fost prezent la sediul CE Oltenia, unde au fost purtate discutii tehnice cu conducerea companiei, dar si cu reprezentanti ai sindicatelor.

Conducerea companiei a prezentat problemele majore ale companiei, in actualele conditii legislative, in legatura cu asigurarea fronturilor de lucru pentru exploatarile miniere, nefunctionalitatea Planului National de Investitii – PNI si termenele de conformare impuse de directivele europene de mediu.

Reprezentantii sindicatelor au adus in discutie reducerea numarului de angajati in urma disponibilizarilor repetate si nivelul scazut al salariilor la unele categorii de salariati din zona productiva.

Ministrul Energiei si-a exprimat increderea in viitorul carbunelui pentru mentinerea sigurantei sistemului energetic,  apreciind  modul in care au fost depasite dificultatile din perioada de iarna si rezultatele inregistrate in primul semestru al acestui an.
De asemenea, au fost facute referiri la implicarea pe care o va avea Ministerul Energiei in solutionarea problemelor legislative pentru deblocarea activitatii miniere ca sursa necesara  functionarii continue a CE Oltenia cu 6 / 7 grupuri energetice, eforturile angajatilor putand fi rasplatite cu cresteri salariale in baza rezultatelor financiare pozitive ale companiei.
Nu in ultimul rand, ministrul Energiei a subliniat importanta realizarii investitiilor programate pentru mentinerea acivitatii companiei, cu implicarea autoritatii in deblocarea cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele inscrise de CE Oltenia, manifestandu-si dorinta ca urmatoarea vizita sa se desfasoare in zona de productie.