PREZENTA MINISTRULUI ENERGIEI LA CE OLTENIA

Data: 20-04-2016

In data de 20 aprilie 2016, ministrul Energiei  a fost prezent la sediul CE Oltenia, unde au fost purtate discutii tehnice cu conducerea companiei, dar si cu partenerii sociali mandatati de federatiile sindicatelor reprezentative pentru negocierea Contractului Colectiv de Munca.

 

Conducerea companiei a sustinut o prezentare detaliata a situatiei companiei si evolutia prognozata pana in 2020, in actualele conditii legislative.

 

Reprezentantii sindicatelor au solicitat implicarea ministerului Energiei in solutionarea problemelor legislative care implica presiuni majore asupra cheltuielilor companiei, in scopul mentinerii pozitiei in piata a CE Oltenia si, implicit, in scopul reducerii numarului de disponibilizari.

 

ministrul Energiei si-a exprimat increderea in viitorul CE Oltenia pentru mentinerea sigurantei energetice a sistemului si continuitatii in alimentarea cu energie a consumatorilor si a apreciat primii pasi pozitivi realizati in acest an. Desi situatia pe care o traverseaza  CE Oltenia nu este deloc usoara, a fost precizat faptul ca nu se pune problema insolventei pentru aceasta companie, din contra se doreste o piata pentru carbune pe termen lung.