Punct de vedere asupra actiunii Corpului de Control la Cariera Pesteana, din data de 10.04.2014

Data: 16-04-2014

Actiunea intreprinsa de Corpul de Control, in data de 10.04.2014, la Cariera Pesteana, a avut ca scop verificarea prezentei, in sala de contraapel, la sfarsitul schimbului I.

Desi plecarea mijloacelor de transport salariati, la sfarsitul programului de lucru, este prevazuta pentru intervalul 15:20 – 15:45, Corpul de Control a constatat ca, la ora 15:00, unele dintre acestea erau deja plecate.

In sala de contraapel, la ora 15:25, echipa de control insotita de directorul carierei si un reprezentant al Resurselor Umane nu a gasit niciun salariat .

Conducatorii formatiilor de lucru au comunicat telefonic salariatilor despre existenta unei actiuni de control, solicitandu-le intoarcerea acestora la serviciu. Unii dintre acestia au prezentat, din proprie initiativa, actele de identitate, ca urmare a faptului ca unele persoane faceau act de prezenta in mod repetat.

Corpul de control nu a solicitat intoarcerea salariatilor si nici buletinele, deoarece nu acesta era scopul actiunii derulate. Echipa de control a constatat nerespectarea programului de lucru, intoarcerea unora dintre salariati fiind lipsita de orice relevanta.

Aceasta actiune a fost dispusa in urma numeroaselor sesizari referitoare la faptul ca exista salariati care nu respecta programul de lucru, fiind pontati in absenta.