SE ROVINARI RESPECTĂ TOATE CONDIŢIILE DE MEDIU IMPUSE DE LEGISLAŢIA EUROPEANĂ ŞI NAŢIONALĂ

Data: 16-12-2020

SE Rovinari deţine Autorizatie Integrata de Mediu valabilă pe toată perioada de funcţionare, cu condiţia obţinerii vizei anuale (ultima a fost obtinuta in septembrie 2020). La Termocentrala Rovinari au fost realizate măsurile asumate prin Tratatul de Aderare, respectiv au fost montate instalaţii de desulfurare, de denoxare şi au fost modernizate electrofiltrele la toate blocurile energetice funcţionale.

Instalatiile de reducere a emisiilor de NOx au fost finalizate in acest an. In timpul efectuarii testelor de performanta, instalatiile montate au demonstrat ca pot realiza valori medii zilnice ale emisiilor de NOx sub 175 mg/Nmc, valoare maxima admisa incepand cu luna august 2021, conform Deciziei 1442/2017 UE.

În prezent, SE Rovinari respectă toate condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională în vigoare, grupurile energetice aflate in operare sunt conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate, fiind pregatite sa indeplineasca si noile conditii valabile din august 2021.