Sorin Boza, CEOltenia: Până în 2030, România nu își permite să renunțe la energia din cărbune

Data: 18-04-2019

SURSA:Financialintelligence

Până în 2030, România nu își permite să renunțe la energia produsă din cărbune, conform studiilor PWC, a spus Sorin Boza, Director General și Preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), la Forumul Energiei, organizat de Financialintelligence.ro.
Domnia sa a declarat: “Când ajungi să plătești 42% din cifra de afaceri pe certificate CO2, stai și te gândești dacă acest business poate să o ducă mult. Este vorba efectiv despre un email pe care îl schimbăm cu bursa. De multe ori, mă gândesc ce taxe mai urmează. Plătim taxa pe apă, certificate CO2, certificate verzi, redevențe… Mă întreb dacă aceasta este o piață concurențială. CE Oltenia plătește niște taxe pe care alt producător nu le plătește”.
Domnul Boza a precizat ca CE Oltenia este un complex care are o poziție financiară stabilă.
Compania plătește 1,4 miliarde lei pe certificate CO2, dar reușește să investească 620 milioane lei, anul acesta, în minerit și echipamente, conform lui Sorin Boza, care spune că CE Oltenia are un program de investiții pentru următorii patru ani.
Sorin Boza a adaugat: „Suntem prima companie din România, ce a dezvoltat învățământul dual, lucru apreciat la nivel național, prin cele două distincții importante primite. Avem astăzi șase clase, pe care le susținem financiar, și acesta este doar începutul întineririi echipei noastre”.