Suspendarea activităţii depozitului de cărbune de la Roşia a fost revocată de APM Gorj

Data: 15-06-2016

Sursa: ADEVARUL

Depozitul de cărbune va fi desfiinţat

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a revocat decizia de suspendare a activităţii depozitului carierei de cărbune Roşia care aprovizionează termocentrala Rovinari.

Motivul pentru care ordinul de suspendare a fost revocat este acela că în depozitul de cărbune se mai află o cantitate de 30.000 de tone de lignit. „S-a revocat suspendarea până pe data de 23 iunie, până când trebuie să ridice cantitatea de cărbune existentă“, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj. Potrivit acestuia, de aproximativ zece ani există notificări cu privire la această situaţie şi mutarea depozitului pe un alt amplasament, la o distanţă mai mare de locuinţe. Locuitorii din Rovinari care locuiesc în apropierea depozitului se plâng de faptul că trebuie să suporte praful de cărbune, iar, când bate vântul, aerul devine irespirabil.

   CEO a contestat  

 Complexul Energetic Oltenia a contestat la APM Gorj decizia suspendării activităţii depozitului de cărbune, urmând să se ajungă în instanţâa de judecată. „Este o etapă obligatorie în contenciosul administrativ”, a precizat Giorgi.