VIDEO InvesTenergy. Radu BĂDIȚĂ, Secretar General ANRE: Se lucrează la un sistem informatic care va digitaliza activitatea Autorității. Relația cu companiile și consumatorii, mult ușurată

Data: 15-10-2019

SURSA:INVESTENERGY

La nivelul ANRE, s-a constituit o comisie care lucrează intens la un proiect de pachet legislativ în ceea ce privește armonizarea legislației interne cu cele două regulamente europene. Cu siguranță, vom organiza întâlniri cu operatorii, cu toți actorii din piață, pentru a discuta și a dezbate împreună ceea ce urmează să se întâmple cu 1 ianuarie 2020. Este o perioadă destul de strânsă, însă sperăm ca până la finele lunii noiembrie să avem lucrurile deja clare sub multe aspecte Radu Bădiță, Secretar General ANRE Dl Radu Bădiță, Secretar General al ANRE, a prezentat planurile Autorității pentru consumatori și companii la Conferința anuală InvesTenergy, cu tema “Energie cu responsabilitate”, în prezența a peste 150 de participanți.

“Se lucrează de mai bine de 6 luni la un sistem informatic care va digitaliza întreaga activitate a ANRE. Vom ști la secundă unde se află fiecare lucrare, fiecare normă și reglementare, și relația cu dumneavoastră, participanții la piață, și cu consumatorii va fi mult ușurată din toate punctele de vedere”, a afirmat Dl Radu Bădiță. Din punctul nostru de vedere, considerăm OUG 114 un subiect închis. Am făcut toate demersurile pentru a sesiza, în regim de urgență, Parlamentul, respective Camera Deputaților, unde se lucrează la abrogarea anumitor articole din textul actului normativ. Cred că ANRE a reușit să păstreze un echilibru. Subiectul este pe cale să se închidă, să se revină la normalitate, a spus oficialul ANRE. Domnia sa a anunțat participanții la evenimentul InvesTenergy că, la nivelul ANRE, s-a constituit o comisie care lucrează intens la un proiect de pachet legilslativ în ceea ce privește armonizarea legislației interne cu cele două regulamente europene. “Am găsit deja câteva subiecte sensibile, pe care le-am transmis – spre analiză și dezbatere – în Parlament. Cu siguranță, vom organiza întâlniri cu operatorii, cu toți actorii din piață, pentru a discuta și a dezbate împreună ceea ce urmează să se întâmple cu 1 ianuarie 2020. Este o perioadă destul de strânsă, însă sperăm ca până la finele lunii noiembrie să avem lucrurile deja clare sub multe aspecte”, a precizat Radu Bădiță.