VIZITA AMBASADEI JAPONIEI SI A DELEGATIEI JICA LA SE TURCENI

Data: 20-04-2016

In data de 20.04.2016, la sediul Sucursalei Electrocentrale Turceni, a avut loc vizita delegatiei Ambasadei Japoniei in Romania si a Agentiei Japoneze de Cooperare Internationala.

 

La acest eveniment au participat E.S. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei in Romania, reprezentanti ai Ambasadei Japoniei in Romania, reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, reprezentanti ai Agentiei Japoneze de Cooperare Internationala (JICA).

 

Membrii delegatiei au dorit sa viziteze instalatia de desulfurare realizata la SE Turceni, proiectul fiind finantat prin credit acordat de Guvernul Japoniei si sa constate influenta pozitiva asupra factorilor de mediu ca urmare a implementarii acestui proiect.  

 

Mentionam ca la Turceni toate grupurile energetice au instalatii de desulfurare a gazelor de ardereTehnologia aplicata este de tip umed, utilizand ca substanta absorbanta calcarul si rezultand ca produs secundar din procesul de retinere a dioxidului de sulf, gipsul ce poate fi folosit in industria materialelor de constructii.

Impactul obtinut este reducerea concentratiei de oxizi de sulf sub limita admisa de standardele actuale.