VIZITA DE LUCRU LA CE OLTENIA

Data: 23-09-2020

In data de 23.09.2020, la sediul Sucursalei Miniere, a avut loc o întâlnire de lucru a Directoratului CE Oltenia, Consiliului de Supraveghere al companiei și a sindicatelor reprezentative cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Citu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Gheorghe Pecingina, si deputatul Dan Valceanu, pe tema programului companiei pentru perioada 2021 – 2025.

Reprezentantii CE Oltenia au prezentat măsurile cuprinse in Planul de restructurare înaintat Comisiei Europene, facand referire in mod special la investițiile in noi unitati de productie, investitii in activele existente, masuri organizatorice, masuri de protectie a mediului incluzand acoperirea cheltuielilor cu certificatele de CO2 si măsuri de restructurare financiare.

Ministerul Finantelor Publice sustine masurile cuprinse in Planul de restructurare si va include in Bugetul de stat pentru anul 2021 sumele necesare companiei pentru finantarea acestor masuri, astfel incat se se conformeze privind achizitia certificatelor de CO2 pentru anul 2020. De asemenea, va face eforturi in vederea identificarii posibilitatilor de acoperire, din fondurile aflate la dispozitia guvernului, a sumei necesare realizarii exproprierilor cu cauza de utilitate publica pana la finalul acestui an.

Reprezentanții autoritatilor au precizat ca va fi analizata si sustinuta varianta optima pentru CE Oltenia, in conditiile in care, la nivel european, pentru alocarea fondurilor necesare compensarii tranzitiei catre energiile regenerabile, se va tine cont de specificul fiecarei tari.