Vizita reprezentantilor China Huadian Engineering

Data: 31-03-2014

O delegatie a companiei China Huadian Engineering formata din 11 persoane, printre care vicepreşedintele companiei si directorul de proiect, a fost prezenta astazi la Targu Jiu, dupa care s-au deplasat la Rovinari, pentru a vedea amplasamentul noului grup energetic de 500 MW.

In cadrul discutiilor au fost abordate aspectele cheie ale Studiului de Fezabilitate (amplasamentul, alimentarea cu carbune, alimentarea cu apa, priza de evacuare, solutiile tehnice pentru evacuarea zgurii si cenusii, alte conditii de mediu referitoare la emisiile de noxe…).

In cadrul vizitei efectuate la SE Rovinari au fost prezentate depozitele de carbune concasat si facilitatile comune : statia de tranansformare, canalele de aductiune apa, locatia depozitului de zgura si cenusa.

Au fost clarificate unele aspecte comerciale legate de pretul tonei de carbune care va fi stabilit la momentul respectiv in functie de pretul pietei.

Urmatorii pasi in derularea proiectului vor fi :

-realizarea Studiului de Fezabilitate

-intocmirea documentatiei necesare obtinerii autorizatiei de constructie, avizelor de racordare la retea, acordurile de mediu..

-elaborarea raportului de evaluare a aportului in natura al CE Oltenia

-negocierea si elaborarea actului constitutiv al societatii mixte.

Studiului de Fezabilitate va fi realizat in colaborare de un consultant chinez si unul roman, respectiv ISPE Bucuresti, in scopul respectarii tuturor prevederilor legislatiei romanesti in domeniu.