Zvonuri electorale

Data: 19-05-2014

CE Oltenia a informat in repetate randuri ca activitatea de mentenanta nu va fi externalizata. Dimpotriva, pentru Unitatea de Servicii si Mentenanta Rovinari din cadrul Sucursalei Divizia Miniera se fac o serie de dotari si investitii suplimentare cu  scopul de a diminua achizitiile de produse si servicii executate de terti.

In acest sens, au fost facute achizitii in vederea dotarii cu masini unelte si echipamentre noi necesare diversificarii gamei de produse si servicii de revizii si reparatii.  A fost achizitionata o linie de montaj role si ghirlande. A fost pusa in functiune o masina de debitat pentru realizarea intregii game de placi de uzura necesare in activitatea carierelor. Urmeaza a se achizitiona 5 noi instalatii de vulcanizare care sa permita cresterea nivelului calitativ si cantitativ al lucrarilor de imbinare benzi.

De asemenea, au fost executate lucrari de reabilitare cladiri si retele de alimentare cu apa si incalzire, inclusiv lucrari de reabilitare a spatiilor sanitare pentru crearea unui climat corespuzator de munca.

Aceasta structura are in prezent cca 750 de salariati, urmand ca numarul acestora sa creasca pana la aproxmativ 1000 de persoane .

*

CE Oltenia dezminte informatia privind inchiderea Carierei Pesteana.  La productia actuala, cariera detine rezerve pentru inca 15 ani, are o dotare cu utilaje si echipamente cu vechime relativ redusa, detine capacitati mari pentru depozitarea carbunelui extras, iar accesul la calea ferata ii confera avantajul posibilitatii plierii livrarilor de carbune la solicitarile mai multor producatori de energie (Turceni, Craiova II, Isalnita si alte CET-uri din tara).

In aceasta zona nu exista probleme cu exproprierile pentru crearea frontului de lucru.

Mentionam ca pentru inchiderea unei cariere sunt necesare masuri ce implica aprobari si termene de realizare indelungate si respectarea unui anumit program de implementare, cu derulare pe mai multi ani.

*

Conducerea CE Oltenia revine cu informatia ca in strategia companiei pentru 2014 nu exista intentia disponibilizarii de personal. Reducerea numarului de personal se va realiza doar prin pensionari si prin divizarea activitatilor miniere de la Berbesti si Husnicioara care sunt strict legate de existenta unui beneficiar unic al productiei de carbune din aceste zone. Aceste operatiuni de divizare si transfer de intreprinderi au fost aprobate de catre FMI si Banca Mondiala prin scrisoarea de intentie semnata cu Guvernul Romaniei.

-//-

Catalogam aceaste false informatii ca drept zvonuri lansate de anumite persoane care au interese legate de campania electorala.