C.E. Oltenia face profit cu complexul balnear Săcelu

Data: 12-10-2016

Sursa: FOCUS ENERGETIC

Complexul balnear Săcelu, aflat în administrarea Complexului Energetic Oltenia, a înregistrat în sezonul estival din acest an un profit de aproximativ 940.000 lei. Veniturile pe lunile iulie, august, septembrie au depăşit 1,8 milioane lei, din care circa 340.000 lei sunt încasări provenite de la alţi turişti în afara salariaţilor producătorului de energie.
Gradul de ocupare, în acest sezon, a fost de aproximativ 95% în zilele lucrătoare ale săptămânii, iar în weekend plaja a fost ocupat la capacitate maximă (circa 2.500 de persoane/zi), arată CEO, într-un comunicat.
„Activitatea complexului balnear de la Săcelu are un impact pozitiv atât asupra angajaţilor societăţii care au beneficiat de bilete de tratament gratuite, cât şi asupra comunităţii, prin dezvoltarea comerţului sezonier, creşterea veniturilor din taxele locale”, arată compania.
Complexul balnear are bază de tratament, spaţii de cazare în Hotelul Minerul cu o capacitate de 140 locuri, bazine în aer liber, precum şi o plajă care a beneficiat de investiţii de modernizare alocate de CE Oltenia, cu nisip fin şi 100 de şezlonguri.
Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este producţia de energie electrică şi termică, transportul şi distribuţia energiei termice.
Compania estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri şi cheltuieli.
În prima jumătate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.