COMUNICAT

Data: 11-12-2012

Anual, Finmedia organizează un eveniment unic în România – GALA BUSINESS-ului ROMÂNESC, ROMÂNIA TOP 100 COMPANII, unde sunt recunoscute şi promovate rezultatele, evoluţiile şi excelenţa companiilor ce activează în România.

In cadrul ediţiei cu numărul XII a Galei România Top 100 Companii, Complexul Energetic Oltenia a fost premiat pentru eficientizarea business-ului şi pentru faptul că a devenit cel mai mare producător de energie electrică din România.

Complexul Energetic Oltenia, o societate cu aproximativ 19 000 de salariati, acopera 30% din piata de energie interna si estimeaza pentru finalul acestui an (dupa numai 7 luni de functionare), o cifra de afaceri de peste 400 mil EURO si un profit de peste 40 mil EURO.

In actuala structura de functionare, avand posibilitatea de a controla costurile cu combustibilul in ponderea produsului finit – energia, fiecare sucursala a CE Oltenia, inclusiv cea miniera, va deveni un centru de profit.

Celelalte companii premiate in cadrul evenimentului au fost :

Romtelecom – pentru cea mai atentă abordare a clientelei de business;

Orange România – compania lider a sectorului „Servicii de piaţă”;

InterAgro – cea mai importantă companie din sectorul ”Agricultură”;

Pirelli Tyres România – pentru dinamismul său în anul 2011 (salt de 22 de locuri în Top 100);

E.ON Gaz Distribuţie – Cea mai mare rată a profitabilităţii generale din rândul companiilor cu capital majoritar străin;

Transgaz Mediaş – Compania cu cea mai înaltă rată a profitabilităţii generale din Top 100;

Ford România – Pentru cea mai importantă lansare de produs a anului, Ford B-Max, bazată pe investiţia de peste 800 milioane de euro în uzina de la Craiova;

OMV Petrom – Liderul Topului 100, cu menţiunea specială pentru valoarea record a profitului brut de peste un miliard de euro.