TERMOCENTRALA ROVINARI – 40 DE ANI DE ACTIVITATE

Data: 19-07-2012

1972 este anul in care a fost infiintata Intreprinderea ,, Centrala Termoelectrica Rovinari” sau anul in care a fost efectuat primul „paralel” al blocului energetic nr.1 de la Rovinari, cu Sistemul Energetic Naţional.

 Pe parcursul celor patru decenii de activitate intensă, termocentrala Rovinari a produs cca 155 milioane MWh, fiind considerata generatoarea ,,celui mai ieftin megawatt electric obtinut prin arderea carbunelui”. Grupurile 3, 4 si 6 de 330 MW au fost declarate cele mai eficiente grupuri de 330 din sistemul energetic.

 Se impune a evidentia si faptul ca prima termocentrala din Romania care a avut operationala instalatia de desulfurare a fost cea de la Rovinari.

 Astfel ca, Termocentrala Rovinari poate fi considerata un ansablu de fapte si responsabilitati care a asigurat locuri de munca pentru toate categoriile de meserii, de la cele specifice producerii energiei electrice pana la realizarea unor obiective social-edilitare care au schimbat fizionomia locurilor de-a lungul timpului.

 Felicitari si multumiri, deopotriva, tuturor celor care au onorat prin munca lor tot ceea ce s-a conturat in jurul acestui nucleu!

 Cu siguranta, generatiile urmatoare vor continua, cu respect si responsabilitate, traseul ascendent al actiunilor intreprinse in sopul asigurarii unui viitor profitabil si durabil energiei produse la Rovinari, in actualul peisaj economic .